19:00

Ransta IK

Referat: Sörstafors-Kolbäck FK - Ransta IK

SK91 Herr-Ransta 0-0

Seriefinal i Division 5 mot Ransta för SK91. Ett SK som endast släppt in 1mål under dom 3 senaste matcherna tog emot tabelltvåan hemma på IP. Den första halvleken var jämn mellan lagen spelmässigt, men det var SK som skapade dom hetaste målchanserna. SK är nära att ta ledningen i matchen efter ett inlägg där målvakten Erik Folkegård släpper retur och Mattias Kalnins är så nära, men skottet går strax utanför. Ransta skapade inte några farligheter alls egentligen, men där också Robin Lundgren var väldigt säker i målet. SK får sedan ännu ett läge att näta. Viktor Thurby passar inåt mot Kalnins som skjuter utanför inne i straffområdet. Det var inte långt ifrån. Båda lagen skapar annars en del halvchanser där SK är med bra i försvaret och man låter inte Ransta få komma igenom och få riktigt heta lägen. SK står annars för en del felpassningar och misslyckas med den sista passningen då det kunde ha blivit bra lägen. 0-0 står sig efter den första halvleken. I den andra halvleken så får SK den bästa chansen i matchen. Ett bra anfall slutar med att Christian Lindberg får rena guldläget på kanten, men skottet är väldigt svagt.. Ransta skapar ingenting framåt i den andra halvleken utan när tiden börjar rinna iväg så trycker SK på för ett segermål och man har lite chanser. Bland annat ett volleyskott ifrån Joakim Grandalen, men tyvärr rakt i famnen på Erik Folkegård. Seriefinalen slutar 0-0 och lagen delar på poängen. SK skapar mest i matchen och borde ha avgjort. Man hade chansen att rycka i toppen, men man är fortsatt serieledare och 1p ner till just Ransta. En viktig poäng ändå! En match återstår innan uppehållet och den spelas den 27 Juni borta mot tabelltrean Tillberga. Återigen ett toppmöte och en viktig sådan. En vinst där och SK är serieledare under sommaruppehållet.